TENTANG KAMI

MIH Goat Farm beroperasi di bawah MIH Resources & Trading (JR0065056-T) merupakan perniagaan 100% milik usahawan bumiputera yang telah berkecimpung dalam bidang penternakan selama 5 tahun.

Kami mempunyai ladang ternakan yang terletak di Pagoh, Johor dan membekalkan kambing untuk ternakan dan tujuan ibadah. Selain itu, kami juga membekalkan pelbagai barangan keperluan dan makanan ternakan.

Untuk update terkini:
Sila layari fb kami MIH GOAT FARM

Untuk info lanjut boleh hubungi:
Emel: mih.resourcestrading@gmail.com
Pengurus: 010 4144898 En. Md Isa

Thursday, 16 April 2015

Tambah Kambing Lagi

Assalamualaikum semua!

Bunyi macam teruja je kan. Memang la teruja sebab baru-baru ni saya dah tambah lagi 4 ekor kambing, 2 betina & 2 jantan. Jadi jumlah kambing yang ada di kandang sekarang ada 11 ekor.

Kambing tu dibeli oleh bapa mertua saya dari kawan beliau, Capt Jerry yang mempunyai kandang di kaki Gunung Ledang, Tangkak. Cantik suasana sekitar kandang dia, udara pun segar sebab agak jauh dari pekan. Nanti saya tulis entri lain khusus pasal kandang beliau ye.

Bapa mertua dahm amanahkan saya untuk menjaga kambing-kambingnya. Hasilnya nanti akan dibahagi sama rata antara kami insya Allah.

Bila dah bertambah bilangan kambing, kena la ubah suai sikit kandang supaya semua kambing dapat tidur selesa kan. Kena pula seekor kambing jantan baru tu asyik nak beradu dengan kambing jantan tunggal saya, habis kopak pintu kandang saya. Pening juga masa tu. Alhamdulillah lepas ubah suai, kedua-dua kambing jantan masing-masing ada ruang sendiri, kurang sikit la nak bertanduk sesama sendiri.

Gambar belum sempat ambil lagi sebab sibuk dengan kerja kan. Balik kerja dah lewat petangterus mengadap kambing. Nanti bila dah ada gambar saya update kat sini ye.

Sekian saja entri untuk kali ni. 
Wassalam.

No comments:

Post a Comment