TENTANG KAMI

MIH Goat Farm beroperasi di bawah MIH Resources & Trading (JR0065056-T) merupakan perniagaan 100% milik usahawan bumiputera yang telah berkecimpung dalam bidang penternakan selama 5 tahun.

Kami mempunyai ladang ternakan yang terletak di Pagoh, Johor dan membekalkan kambing untuk ternakan dan tujuan ibadah. Selain itu, kami juga membekalkan pelbagai barangan keperluan dan makanan ternakan.

Untuk update terkini:
Sila layari fb kami MIH GOAT FARM

Untuk info lanjut boleh hubungi:
Emel: mih.resourcestrading@gmail.com
Pengurus: 010 4144898 En. Md Isa

Tuesday, 21 February 2017

Sekitar MAHA 2016 - Lantai Plastik Kandang Kambing

Assalamualaikum. Lama juga tak update kat blog ni. Al-maklum la masa terhad, terkejar ke sana ke sini sampai blog ni pun dah berhabuk. Mukadimah tak nak panjang-panjang, terus masuk je ke topik kita.

Disember lepas kami berkesempatan untuk menyertai pameran MAHA 2016 yang diadakan di MAEPS Serdang pada 2-10 Disember 2016 atas jemputan geng GTR. Jadi, kami tak lepaskan peluang ni untuk memperkenalkan LANTAI KAMBING MODEN kepada semua pengunjung yang hadir pada pameran tersebut.

Tujuan kami sertai MAHA 2016 pun bukan sebab nak untung pun, kalau ikutkan memang takde buat jualan langsung pun. Kami sertai MAHA dengan niat untuk buat AWARENESS kepada penternak-penternak di luar sana alternatif terbaik untuk lantai kandang kambing.

Semua pun tahu kan harga kayu sekarang pun boleh tahan kan. Kalau nak dibandingkan dengan kos lantai plastik ni memang tak jauh beza pun. Dah alang2 tak jauh beza, baik buat terus dengan lantai plastik ni kan. Kos lebih kurang dengan kayu tapi jangka hayat dua kali ganda lagi panjang dari kayu. Kalau guna kayu lepas 5 tahun mesti lantai dah mula rosak atau reput. Lantai plastik ada 10 tahun jaminan dari kilang, memang tahan lasak & tak reput walau kena hujan & berpanas. Kalau penjagaan betul, lantai plastik boleh tahan sampai 20 tahun. Kan berbaloi tu.

Ramai dah tengok & cuba sendiri kualiti lantai kambing moden ni dan rata2 semua setuju yang lantai ni memang berbaloi untuk jangka masa panjang. Tinggal nak cari modal je nak upgrade lantai. Hahahaha.

Jom tengok gambar-gambar sekitar MAHA 2016 yang lepas.

























Sekian sahaja coretan kali ni. Kalau berminat nak order lantai plastik kandang kambing boleh hubungi nombor yang tertera kat tepi kanan blog ni ye. Nak bertanya saja pun boleh, free je takde caj apa-apa. Jangan malu jangan segan.

No comments:

Post a Comment